Online ondernemen

14-08-2015

Bijna iedereen koopt tegenwoordig wel iets via het internet; consumenten én ondernemers. Het aantal internetverkopen stijgt al jaren. Uit alle toekomstanalyses blijkt dat in de komende jaren steeds meer zal worden verkocht via het internet.

Steeds meer (potentiële) ondernemers willen profiteren van deze groei.
Er ontstaan hierdoor steeds meer webshops.
In de eenvoud van het opstarten van een webshop schuilen tevens enkele valkuilen.

Bij het starten van een webshop zijn zaken waar vooraf goed over nagedacht dient te worden om achteraf niet met vervelende zaken te worden geconfronteerd.

Online ondernemen

Hieronder enkele zaken die van belang zijn bij het verkopen van artikelen op het internet:

  • eigendomsrecht webshop
  • waarborgen privacy klantgegevens
  • op de juiste wijze aanbieden van de algemene voorwaarden
  • omzetbelasting bij verkopen aan het buitenland
  • vindbaarheid webshop
  • gebruik van social media

Naast bovenstaande zaken zijn er uiteraard nog veel meer zaken die van belang zijn om zonder zorgen online te kunnen ondernemen.

Conclusie

Indien niet zorgvuldig is nagedacht over cruciale zaken, kan dit grote gevolgen hebben voor een ondernemer. Om achteraf niet met juridische en fiscale verrassingen te worden geconfronteerd, is het belangrijk dat bij de start van de webshop over een aantal zaken goed wordt nagedacht. Indien je niet over alle kennis beschikt, ga dan tijdig sparren met een adviseur en voorkom toekomstige ellende!

Tot slot

Wil je starten met het online ondernemen of ben je reeds in het bezit van een webshop en wil je graag eens sparren om te kijken of je alles goed hebt geregeld?

Neem dan vrijblijvend contact op met mij op 06-52022911 of via email op info@cbsa.nl

 

Terug naar blogoverzicht