CBSA daagt u uit!

02-04-2015

Sommige mensen studeren ervoor, sommige mensen willen er het liefst niets mee te maken hebben: boekhouding bijwerken. Eén ding is zeker: boekhouding bijwerken kost tijd. Ik wil jullie uitdagen om samen met CBSA deze tijd te minimaliseren, want terugkijken is (bijna) zinloos, het gaat om de toekomst!

Ik wil je met enkele voorbeelden prikkelen om na te denken of jouw boekhouding efficiënter kan. Het eerste voorbeeld is bankkoppelingen. Door middel van een (automatische) koppeling van jouw bankrekening met jouw boekhouding zorg je ervoor dat je geen enkele mutatie meer mist en dat ze vanzelf in jouw boekhouding terecht komen. Door bankkoppelingen te realiseren bespaar je dagelijks tijd!

Een tweede voorbeeld is betalen van je crediteuren middels het boekhoudpakket. In de praktijk zie ik nog veel het volgende gebeuren: de factuur komt binnen en wordt ingeboekt in de boekhouding, vervolgens wordt de factuur opgeborgen in een map met te betalen facturen. Bij het betalen van facturen wordt de map erbij gepakt en de facturen één voor één ingevoerd bij de bankier. In het meest slechte geval wordt vervolgens ook nog het bankafschrift regel voor regel ingevoerd in de boekhouding… Je begrijpt dat dit niet de meest efficiënte methode is! Een overstap naar een Scan & Herken module maakt dit proces volautomatisch. Deze innovatieve dienst verwerkt ingescande inkoopfacturen automatisch tot een voorgestelde boeking in uw financieel pakket. Het is tot 100% nauwkeurig en u bouwt automatisch een digitaal dossier op. U hoeft uw facturen maar in te scannen en deze handige dienst doet de rest. Dat bespaart u, nu én later, veel tijd en werk.

Een laatste mogelijkheid die ik nog veel ongebruikt zie, is het aanmaken van boekingstemplates of -regels. Door voor terugkerende betalingen of boekingen een regel aan te maken wordt een tweede en volgende keer de boeking automatisch gemaakt zonder dat verdere handelingen noodzakelijk zijn. Hiermee kunnen forse tijdswinsten worden behaald.

Ik wil je uitdagen om te blijven nadenken in mogelijkheden om je boekhouding efficiënter in te richten zodat je meer tijd hebt om de verrekijker te hanteren en je vooruit kunt kijken!

Terug naar blogoverzicht