Boekhouden in de cloud.

30-03-2017

De ontwikkelingen op het gebied van online boekhouden zijn de afgelopen jaren steeds harder gegaan. Van de ontwikkelfase tot aan, zoals het nu lijkt, een volwassen oplossing voor het voeren van de boekhoudingen. Online boekhouden is allang geen hype meer en steeds meer ondernemers gaan ‘Online’, maar leeft het ook al bij ondernemers?

Diverse onderzoeken hebben berekend wat de kosten zijn voor bijvoorbeeld het inboeken van een inkoopfactuur en de besparingsmogelijkheden via online boekhouden. Besparingen van meer dan 50% kunnen dan worden behaald. Dat klinkt natuurlijk geweldig, maar is dit ook zo en wat is er nodig om er te komen?

Onze ervaringen zijn dat dergelijke besparingen echt mogelijk zijn maar dat het staat of valt met een goede inrichting van de verschillende pakketten… De energie die wordt gestopt in de juiste en volledige inrichting die wordt dubbel en dwars terugverdiend, waarbij het uiteindelijk ook steeds gemakkelijker en leuker wordt om het te gebruiken.

Het is natuurlijk geweldig als je uit eindelijk onder andere:

  • documenten kan scannen zodat in 90% van de gevallen er automatisch geboekt wordt
  • facturen digitaal kunt autoriseren
  • koppelingen kunt maken met banken zodat het betalingsverkeer veel efficiënter kan.
  • elk moment van de dag kunt zien hoe je ervoor staat

CBSA heeft de afgelopen jaren meerdere administraties ingericht en mede uitgebouwd en de ervaringen zijn meer dan positief. Dus wat mij betreft wordt de vraag beantwoord met… ‘DOEN!!!!’

Terug naar blogoverzicht